29 01 09

Praktikat idag igen, och Karin har stressat som attan för att hinna med de begravningar vi hade. Jag fick följa med till kysrkan oxå, och vi gjorde kistan tillsammans, hon instruerade mig, och visade hur hon ville ha det. "Nästa gång får du åka själv" sa hon : ) haha, jobbade över en och en halv timme oxå, annars hade aldrig buden hunnits med. Men då jag stannade och hjälpte Marja så fixade det sig oxå : ) Ikväll ska jag och Jennie kika på hudvårdsprodukter från Mary Kay. Jag bjäd kanske halva min klass att komma med oxå, men ingen hade tid : / Ska kanske byta kläder innan Jennie'n kommer?....

xoxo

Ångest

Mina föräldrar träffades när de var  19 år gammla båda två. Jag är knappt 18 och och börjar känna pressen av att hinna med allt skolarbete och samtidigt bolla allt som har med "fri"-tid att göra. Därtill hör väl kärleken. Och jag känner mig stressad över att hitta den. Bättre blir det inte av att mamma pushar en att "gå på fler danser", för det är väl där man hittar "Han"? Det var så mina föräldrar träffades. när de var 19 år.
Kan inte "Han" hitta mig istället? Så jag slipper stressa över att jag inte hinner leta efter honom?

28 01 09

Praktik idag. Jag har väl inte varit den smidigaste av Moor, men jag har i alla fall presterat.. En begravningsdekoration i rött och orange med tulpaner och tre rosor. Så gjorde jag en kistdekoration, fast det var egentligen ett formarbete då... Ett hjärta med röda grand prix rosor, gypsophila och hedera slingrandes runt om. Så var det även 4 rosa, och en blå ros aningen upphöjda(som symboliserar 5 barnbarn till den avlidne) i den högra "bågen". Den blev finfin, mest tack vare att vi hade perfekt utslagna rosor : )
Imorgon ska jag följa med ut till kyrkan och fixa kistan också (fästa dekorationen och några rankor hedera och grand prix på kistlocket) , Karin tyckte att det var dags att jag lärde mig, och glad för det är jag! Så ikväll gäller det att somna när jag lägger mig, så det inte blir som förra veckan, då jag låg vaken till efter 07:00 morgonen därpå. Jag borde ha klivit upp då. Inte bra alls att stå och jobba i en butik utan en blinds sömn, därav en sjukanmälning.
En till kul sak att berätta: Min mamma ska åka med sin moster till New York i maj! New York lär ju vara kanonfint i maj, och jag är inte lite sugen på att skaffa ett superjobb och jobba arslet av mig för att tjäna in till en egen biljett när jag vet att de ska bo på East Side i Manhattan. Det är typ där Sex and he city spelas in. Jag vill åka med, men det är defenitivt dags för Mamms att få göra nåt kul. Själv. Men Sin moster. Jag får helt enkelt dra dit med min om något år, typ när Olivia är 17 och gammal nog att bli vettigt avis ; )

xoxo

27 01 09

Okej, under de dagar som jag har varit bloggfri har lite grejer hänt... Jag har varit i en trafikolycka där jag och min pappa (som körde) nästan blev frontade av en bil på fel sida av vägen. Det var så nära att bilen klippte backspegeln, men inget mer. Pappa styrde ner i det snöfyllda diket i allra sista ögonblicket, och det var vad som räddade oss.
Sen har jag varit till Sundsvall och reklamerat mina stackars stövlar som gick sönder efter 4 gångers användning. Efter det blev det hemfärd, till lägenheten alltså. Ikväll bjöd jag flickorna på middag (tacos), och sen var vi på en minneskonsert för Jennie's klasskompis som avled för ca ett år sedan i cancer. Jag grät i en halvtimme. Det var Jennie, Sabina B och Erik M som gav konserten, det var deras projektarbete. De satte även ut en "bössa" där dom samlade in en MASSA pengar till Cancerfonden. Jag gav alla mina lösa pengar. Var visserligen inte så mycket, men det var allt jag kunde ge...
Nu ska jag lägga mig i sängen och sakna. Eller så drar jag till den andra sidan av Östersund, den som Eva Swedenmark och Annika Wennström beskriver. Den jag älskar.

xoxo

21 01 09

Today: Work. Visserligen praktik, så inga kronor intjänade dock... Har fått gjort en begravningskrans också, precis som vi skulle träna på, men jag hade glömt lappen hemma... Men jagfick göra en på inverkan av bossen iaf : ) Den blev bra, clean och fin. Sen efter jobbet gick jag till farmor med ett bud (bukett från tant Swärd) och fick lite fika och socialt umgänge med farmor och faster som ockxå dök upp. Sen gick jag på Ica för att handla lite frukost och middag till imorgon. Sen gick jag hem. Och nu sitter jag här och glor på trean.

xoxo

Moa vill vinna sin första tävling!

http://gucciime.blogg.se/2009/january/tavling-hos-mig.html?_tmp=a7e82e68a2487d6742e90928b3809b8775e032b0  min första tävling som jag medverkar i! Håll tummarna för att det blir mitt!


20 01 09

Idag har varit en halvdan dag. Skolan var helt okej, Ulla glömde bort oss som gjort uppgiften vi skulle tills idag, och på NK'n såg vi en mycket skrämmande och effektiv film om miljön. Sen slutade vi efter lite mentorstid. Jag och Carro knatade ner på stan och var lite nyttiga, sen gick jag hem och bytte skor, hämtade tårta på Wedan och for hemåt till Mamms som fyller år idag! Väl hemma blev det middag, koll på B. H. Obama's presidented och tal. Inspirerande man det där! Sen vart det tårta när mormor och morfar dök upp. Sen tillbaka mot stan med en buss från Gällö. Såklart hade jag slut på pengar på busskortet, men eftersom det var söt-Ulf som körde så var han snäll och gav mig en resa för 10 kr. som var ungefär vad jag hade råd med...  Men det lite lustiga var att det endast var en till passagerare som klev av i Pilgrimstad. Sen var jag själv på hela bussen! Han frågade om jag ville köra resten av biten, som avbetalning för den billiga biljetten, men jag tackade nej då jag inte har något körkort fixat ännu... Han tyckte jag skulle köra en sväng me bussen när jag tagit det där kortet då! : ) Nu sitter jag och läser den tredje delen i serien om familjen kring la Stella, Hallom och Hat, och lyssnar på Dire Straights. Det påminner starkt om underbara varma sommardagar i gamla lägenheten. Jag läste ettan sommaren för 2 år sedan, och tvåan sommaren som var. I lägenheten med alla minnen om lyckan. Sommaren som var. Jag som var lycklig. Fan var jag var lycklig. I somras. Sommaren som var. Den som passerade. Den som aldrig kommer igen. Fan.

xoxo

19 01 09

Idag har varit en rätt bra dag : ) Jag hade först psykologi klockan 10:00, och då hade Lars en föreläsning med diskussion om drömmar och dess betydelse. Sen var det matte, och prov. Vilket jag tror var lättare än jag förväntat, men jag vet själv om att haf har en hel del slarv-shit och några grejer som jag blandar ihop. Ungefär f'(x) och f(x) om ni förstår vad jag menar? Lite problem med vad som besvarar vilken fråga... Men det gick nog bättre än förra provet iaf. Sen ner på stan och köpte mamm's present (hon blir äldre imorgon) och beställde en tid för klippning och färgning av min stackars kalufs... Imorgon ska jag på skolan, ner på stan, hämta tårta på Wedan, åka hem till Stavre och gratta min mamms som blir 46 : ) Nu: soooova iiigeeen...

xoxo

18 01 09

Igår tog jag och gjorde det enda raka, jag sov. Hela långa dagen. Och då menar jag verkligen HELA långa dagen. Klev upp gjorde jag först 17:30, och jädrar i mig vad skönt det var att få sova ut! Så kunde jag somna kring 4-tiden också, vilket i och för sig låter lite väl sent ändå, men eftersóm jag hade en hel dags sömn i lådan var jag inte i så jätte stort behov av lång nattsömn, så jag har utan prob's kunnat kliva upp i lugn och ro runt klockan 09 idag. Kunde koka mig lite morgonkaffe, lyssna aktivt på p3 - morgonpasset - där dom pratar om den stora flashiga Guld galan som inträffade igår kväll. Synd var det ju förstås att jag missade den, men jag får ju faktiskt höra det nu istället då dom inte bara pratar om festen utan också spelar upp några live-framträdanden : ) Nu: Kaffekoppen börjar svalna av, så ska jag kolla upp på TV-planeten om jag kan få se en fin repris, och kanske få lägga märke till några SEAT-FILLERS som jag nu hör att det fanns! Damn, jag måste se det här!

xoxo

16 01 09

idag slog tröttheten ut mig totalt. Jag kunde åter igen inte somna innan tre, och jag sjukanmölde mig idag, för annars tror jag att jag hade somnat på bussen upp till skolan eller nåt. Har inte sovit ordentligt en enda natt på hela veckan, så jag känner mig verkligen så utslagen! Ikväll blir det antingen utgång eller chipsmaraton i sällskap av tv'n.

xoxo

15 01 09

Lektion inne på skolan idag alltså, och kransen blev rätt bra : ) Brudbuketten dock fick jag inte göra som jag ville, nämligen en froppformad. Skulle göra en rund om man gjorde en droppformad ifjol, så det var bara att tämka om... Sagt och gjort så tänkte jag om och det blev något av en nejlikboll med liljeknoppar och freesia. Jag var nöjd, men inte Ingela minsann. Jag lyckades i ala fall med det intrycket av buketten som jag ville få fram, formen var så gott som perfekt, med underbart fina liljor som blickfång. Vad kan gå fel lixom? Ikväll blev det tårta hos Ronja då hon också blir gammal imorgon! 19 år! Damn! Gosh vilket nice sällskap vi hade oxå, jag saknar kälarnefolket!

Du för tårar till mina ögon, genom att endast finnas..

xoxo


14 01 09

Skola idag med en jätte kort lektion, 10:00 - 15:00. Vi skulle ju få en begravningskrans gjord, men inte ens det hann vi med, fattar inte vad det är som tar sån tid när vi är inne på skolan! Imorgon ska kransen färdigställas iaf, och efter den blir det en brudbukett! Jag är helt tokigt pepp, särskilt då jag såg vilka fantastika rosor, liljor, freesia och gerbera Ingela hade köpt in. Jag tror jag ska göra en liknande modell som den jag gjorde ifjol, fast med en gul ton istället för orange. Gult och grönt tror jag på iår! : D
Ikväll ska Eric komma med filmer, så jag ska få ha nåt att göra medan jag slappnar av : )
Och Grattis till Emelie Persson som b´lev gammal hon oxå, 19 år idag!

xoxo

13 01 09

Dagen: Klev upp, in i duschen, hann till bussen innan 08:00, svenska inför nationellt prov, naturkunskap om miljö, mentorstid utan mentor då hon "glömt", ner på stan för ett klädombyte bland annat, till Anja som fyllde gammal med sina 19 år, tårta och massa prat med goda klasskompisar och vänner, ner på stan för att handla, till Odensala och Jennie och Emma för middag och prat och massa skratt, hem och slappna av.
Now how about that?
Nu ska jag ära en macka och lägga mig. Imorgon blir det en begravningskrans och brudbinderi-teori inför torsdagen då jag ska göra min andra brudbukett : )

xoxo


...

Du har en fantastisk kontroll över mig, och du vet inte ens om det.


12 01 09

Meningslös dag... Religionen imorse: kort intro till eget arbete på ynka 2 A4... Psykologin: Lars sjuk, uppgift; sök info på nätet om forskningsstudioe om drömmar. Matte: rep på det vi gått igenom 20 gånger inför provet nästa vecka, vilket jag känner att jag kan. Detta gjorde att jag kunde åka hem och kurera den fruktansvärda mensvärken som dykt upp. Ska kanske orka diska och handla idag oxå, men vi får se hur det går med det...

xoxo

11 01 09

Igår sket jag i bloggen. Helt enkelt för att jag inte orkade. Var till Häggenås på byasamlingen. Alias Dansen. Det var sådär. Ständut black var suveräna, men dansen faktiskt bara sådär.. Igår vart det ingen skidåkning för att pappa inte väckte mig. Idag blev det 6 åk i den knallhårda backen. Som dessutom var fylld till bredden med småttingar som ville lära sig den ädla konsten, ni vet. Jag fick mig ett par minuter med sötfian Emma oxå, och tack gode gud för det, vi ses lixom inte tillräckligt på nåt vis! En kväll med Jennie, en lång promenad och en Ben & Jerrys snart? Ikväll ska jag hem till lägenheten igen, skönt : ) 19:44 går tåget, och jag har 4 minuters gångväg hem från stationen. Eric, hämta mig?

xoxo

.?.

Är kommentarer överskattade eller är min blogg för ointressant?

Vem är DU som läser min blogg?

09 01 09

Idag vaknade jag 03:22. Eller ja, inatt var det ju fortfarande då. Sen kunde jag inte sova. Så jag drog täcket till schäslongen och kollade vilka mer som var vaken på msn. En person. Jag lade mig tillbaka i sängen. Kunde inte sova, vred mig till klockan var 06:25 då jag gav upp och gick in i duschen. Nu sitter jag med en kopp kaffe och en skål fil med sylt och müsli. Jag börjar halv 9. Jippie.
Ikväll är det dans i Häggenås. Jag ska dit. Med pappsen. Undrar om jag kommer somna i bilen dit?

xoxo

...

I'm that star up in the sky
I'm that mountain peek up hi
Hey, I made it
I'm the worlds greatest08 01 09

Sjuk idag med, 38,2 grader idag, och huvudvärk sen igår som inte vill ge med sig.. "Vaknade" av att en rörmokare ringde på dörren. "Hej, har du problem med en toalet du?" sa han när han klev in, och jag var näästan vaken. Konstigt att det ska ta 4 veckor bara innan man får hjälp? 4 veckor sen nu som toalettens in-vatten började läcka, och jag anmälde det dagen efter. Alltså även det 4 veckor sedan. Idag kom det någon för att fixa problemet.
Kollat på Veronica Mars maraton på svt2 i tre dagar nu, jag har äntligen kommit förbi de avsnitten jag redan sett. Igår somnade jag mitt i, så jag missade det sista/första där nånstans i sömnen igår eller imorse... Skola imorgon då?

xoxo

...

Jag hatar att du berör mig.
Jag hatar att du med endast en tanke kan få mig lyckligast  i världen.
Jag hatar att du med samma tanke kan få mig att gråta hejdlöst.
Jag hatar att du med de finaste orden i världen, får mig att gråta!
Jag hatar att du berör mig ännu.

07 01 09

Njet sa kroppen. Inte ska du vara frisk heller? Onödigt...
Jag är så jävla trött på att vara sjuk hela tiden! Ska väl vara glad att jag fick vara frisk över jul och nyår, men när det nya året tog vig gjorde förkyldningen detsamma. Igår kväll mätte jag temperaturen inombords, då stod jag på 37,4. Jag ligger på 36 i "vanliga" fall, så aningen varmt är det. Imorse när jag klev upp var det 38,0. Undrar hur länge jag ska vara dålig den här omgången? Sist var det ju från november ungefär till strax innan jul.
Nej, så kul är det inte att konstant vara klen! Nu ska jag få i mig lite frukost, fil och müsli.

xoxo

...

I miss you.
And i know you've got my number.
So why won't you call?

06 01 09

Idag skulle jag och Anna fika och ta en dag på stan. Idag är det även trettondagsafton, och hela stan är stängd. Precis som i torsdags när vi bestämde sist. Och som körsbäret på milkshaken så är jag dunderförkyld. Igen. Och imorgon är det skola igen, som börjar med praktik. Vilket betyder ännu en missad praktikdag (om jag inte skulle friskna på mig ordentligt under dagen, men det är väl inte jättetroligt) och jag kan inte ha hur många som helst... Idag får jag dricka honungsvatten och tycka synd om mig själv med Meatloaf och Sophie Kinsella. Bara för att det är så synd om mig.

xoxo

05 01 09

Idag har jag sovit länge. Mycket länge, kanske till och med för länge. 15:30 visade klockan då jag bestämde mig för att riktigt vakna till. Gott sov jag oxå! Ikväll blir det chips och dipp med film och hockey och Eric!

xoxo

04 01 09

Nu är klockan 02:13 och jag sitter uppe igen. Lade mig i sängen för lite välbehövd sömn efter gårdagens miss (satt uppe till 04:40)  och somnade på stört. Sov oroligt till klockan var strax före ett och vaknade av att jag inte tagit mitt piller. Sen gick jag tillbaka för att somna om, men det fick jag minsann inte. Så nu sitter jag här och mumsar fruktsallad som familjen så snällt lämnat till mig : )

xoxo


03 01 09

Idag har jag varit värsta hurtungen. Åkt skidor (alpint såklart) hela dagen, från 11 - 15. Sen var jag så jädra hurtig att jag till och med joggade ner och skakade ur några ömma lårmuskler! Jag är helt klart lite impad av mig själv : ) Känndes himla skönt att få åka lite idag, det var länge sedan jag tog en hel heldag i backen och verkligen åkte för hela slanten! Skönt med ömmande lår, skönt med den plågsamma smärtan under fötterna, och skönt med röda, snösvedda kinder.
Jag hade en bra dag!

xoxo

02 01 09

Det blev inget jobb idag, halsen ville inte riktigt vara med imorse, så jag gav upp.. Sen bidde det lunch med mamms, papps, Helena, Micke och Olivia innan ett två timmars pass med bowling : )
Nu är mina ben slut, hade träningsvärk redan igår, det lär inte bli bättre nu precis...
Middag hemma i stavre: köttfärsbiffar med potatis, stekt lök och gräddsås. Morgondagens mission: Skidåkning i Gällö.

xoxo

01 01 09

Galet. Helt galet att det är 2009. Jag hade en bra nyårsafton, med got mat och massa goda skratt med massa goda människor! Tack allihopa för igår!

RSS 2.0