30 10 09

Jag har funderat en stund, och på onsdag åker jag och "överraskar" Jennie. Hon som är min vän och bor i Grytus Hyttus och råkar fylla år på just den dagen. Men eftersom min geografiska utbildning inte är att lita på så kunde jag ju inte lita på att jag hittar dit utan guide... Dessutom var jag rädd att Jennie skulle vara hemskt upptagen och kanske inte ens märka att jag snurrade runt där i Hyttan och letade efter henne... Så jag berättade, och det blev en allt bra enkel lösning på det "problemet". Jag åker, ringer henne när jag får panik och så festar vi som om vi aldrig gjort något annat hela kvällen. Så blir jag nog kvar över helgen som det ser ut :)

Helena och Olivia är här. Dom typ plockar ur diskmaskinen och klagar på P-biljett-automaterna på Mittpunkten. Så ska de sova i min säng (den som jag har haft i min lägenhet i både Östersund och Piteå). Jag som nästan tänkte ringa Martin Martinsson och erbjuda honom att sova över inatt och förlova sig med mig imorgon. Så kom dom och förstörde mina planer. Attans...

xoxo

29 10 09

Igår fyllde min pappa år. Jag åkte till stan och umgicks lite med Karolina och Emelie :)
Shoppade lite grann och pratade lite grann. Mys dag.
Sen hem och äta middag och tårta, och på kvällen blev det Gällö och film.
Idag har jag ringt adressändring och tjatat. Jag skulle slippa betala. Synd att betalningen gick iväg idag....
Jag kanske åker till Gällö och kollar på när folk jobbar också. Typ Micke.

xoxo

26 10 09

Dagarna passerar. Jag ångrar mig inte.
Det känns bra nu!

23 10 09

Igår åkte jag och pappsen upp med ett stort [tomt] släp med målet att flytta hem mig. Så vi satte igång på studs när vi kom fram. Vi var så attans effektiva att allt var nerpackat i lådor redan när klockan var halv 8. Jag hann tilll och med springa till Maria och kramas lite med både henne och Stina samtidigt som jag hämtade lite grejer hos Maria. När jag var hemma i min egen lägga igen låg pappsen på sängen och tupplurade lite. Jag lade ner de sista grejerna i en låda, och vi tänkte högt tillsammans (samtalade kan man kanske kalla det också) att vi får spara städandet till morgondagen (alltså idag). "Ja, så får det bli" sa vi då. -Tätt följt av "Men vad ska vi göra då då? Fan att jag tog hem TV'n förra svängen...". Så vi tog å sov istället. Klockan 8 på kvällen. I ett studentområde. Vi var nog högst ensamma om det beslutet kan jag säga.
Idag klev vi upp vid 8 och började bära ut grejer i släpet. Sen städade vi. När klockan var 4 minuter över 11 hade jag låst dörren för sista gången. Mr & ms Effektiva, typ.
Så vi drog på Pitebo och lämnade tillbaka nycklarna. Det var samma dam i receptionen som förra gången jag var där. Hon får en att känna sig så välkommen, som att hon blir lycklig av att se en när man kommer in genom dörren. Såna damer gillar jag skarpt! Av samma kaliber är Eva Riklund på LTU, dit for vi strax därpå så jag kunde fylla i min lilla studieavbrottsblankett. Hon är supertrevlig hon med, tuff brud med pitemål på tungan. Hon hann med frasen: "Du var från Jämtland va? Ja, jo, dom brukar vara trofasta. Dom vill hem... ;)" under den korta tid jag satt i besöksstolen på det lilla kontor hon bor i.
När klockan var halv tolv lämnade vi Piteå. Vi for över inlandet. Det var vinterväg från Långträsk till Dorotea. Skönt tyckte jag medan pappa förbannade sitt vägval, han sa "hade jag tagit E4*an hade vi aldrig ens sett snö!". Jag kanske ska tillägga att det snöade bra nog nära hela vägen hem, och lite halt var det nog också.
Vi gjorde vårt enda stopp i Dorotea. Där åt vi mat (taskig pizza) och tankade. Sen satte vi oss i bilen igen och var hemma tre timmar senare. Jag kissade inte en enda gång. Från det att jag lämnade lägenheten till dess att jag klev in här hemma i Stavre.
8 timmar. 60 mil. Helt utan kisspaus.

xoxo


20 10 09

Efter gårdagens planeringsfailiure var ju såklart nånting liksom tvunget att hända idag oxå. Så pappas bil fick för sig att tappa startmotorn eller nåt. För den (startmotorn) funka inte. Så jag fick sjutsa pappa till stan och kolla om han kunde hitta nån fin liten startmotor åt han, och passa på å köpa dämpare till min baklucka. Sagt å gjort, vi for, fixade dämpare, men ingen startmotor. För pappas tur har vänt big time sen alla dessa lotto vinster osv. Det har på senaste månaden gått sönder en tvättmaskin, en diskmaskin och en startmotor. Så har hans dotter bestämt sig för att flytta hem från Pite - han måste bege sig upp dit med en släpvagn och hämta hem alla hennes prylar.
Så vi kan väl alla enas om att vi kan tänka på min kära far lite extra nu för tiden, och hoppas att hans tur vänder lagom till nästa vecka då han fyller år? Eller det kanske är för mycket begärt?
Anyhow, jag ska skjutsa pappsen till jobbet i efter middag, sen hem å laga middag, sen ska jag banne mig åka till Skylnäs och få lite saker gjorda!


[Luleå city]


19 10 09 update

Idag har jag packat kött (en halv älg som skulle ner i små plastpåsar...), rensat en frys, fyllt en annan frys, kirrat adressändringen och tagit bort min särskilda postadress, skickat besked om avbrott i mina studier till CSN, pratat med en av administratörerna (gissar jag att hon är?) på LTU och fixat att jag ska få komma å fylla i blanketter på fredag (på torsdag åker jag och papps upp till Pite för sista gången och laddar ur lägenheten, sover över och åker hem efter lite stök på fredagen) sen har jag hjälpt mammsen med middagen, diskade undan efter middagen (ett berg förövrigt), ramat in mitt och min brors studentplakat och satt upp dem på väggen bredvid våra studentfoton.
Imorgon ska jag åka till Skylnäs och ta kort på moppen som ska upp på blocket och sen gå på en lång promenad med Dixa innan jag åker hem igen och lagar middag till den hungriga familjen.
Mamma har förövrigt förbjudit mig att flytta härifrån igen. När de flyttar vidare till Skylnäs efter renoveringen så ska jag tydligen bo kvar här i Stavre. Jahopp. Jag får väl gifta mig med Martin Martinsson då.

xoxo

19 10 09

Jag har flyttat hem igen. Eller ja, jag tog vad som fick plats i bilen och körde hem. TV'n och datorn är med, alltså bor jag inte där längre...
Det blev bara för mycket i lördags, och jag bestämde mig. Jag hoppar det här. Jag får göra om det om ett år eller så. Jag måste växa upp lite innan jag är riktigt redo för det här, så är det bara.
Så nu pysslar jag med alla papper. Säger upp lägenheten och pratar med administratörer och så på skolan.

xoxo

18 10 09

Idag är dagen jag lämnar Piteå. Det känns vemodigt, att lämna min fina Radiofamilj. Men det är familjen hemmavid som lockar desto mer. Jag måste få åka hem.

Maria Radler, Christina Kellner, Ola Sterling, Pär Ödlund, Julie Ebbe, Annika Pettersson, Emmelie Wallroth, Linnéa Wikblad och alla andra som stöttat och varit där för mig. Tack!

17 10 09 update

Pratat med Josse, och resonerat.
Jag tror jag åker hem.

17 10 09

Idag vill jag mest bara ge upp och åka hem. Trots att jag har relativt lite att göra just idag, har bara 8 citat kvar på läslogg 5. Det tar inte lång tid egentligen, får det nog gjort ikväll om jag tar tag i det på riktigt.
Men hem vill jag. Köra bil i 8 timmar gör mig inget, för det känns bara som två. Jag tar nog gärna den smällen, att en dag försvinner. Bara jag får komma hem. Jag vill hem!

xoxo

16 10 09

Idag har jag haft en helt underbar morgon. Ingen skola - sovmorgon. Frukost i sängen, Oprah och Ellen De Generes och ett bad senare så mår man banne mig bra! Idag ska jag käka light-middag, för vi ska ha tårtkalas på Kvarters. Joseph fyller 28 bast idag, och det ska firas!

xoxo

15 10 09 update

Såklart så sket det sig på sändningen. Kan saker och ting gå fel, så ska de såklart göra det...
Men men, vi har lärt oss från saken, och det är ju faktiskt här vi ska göra felen och inte ute på arbetsplatsen. Nu är vårt första program avklarat, och vi har lärt oss massor! Trots allt så gick det ju bra i slutändan!

xoxo

15 10 09

Idag är det en av de bästa torsdagarna ever. Jag sitter i K2, och trots att alla patchar och mixerbord bara jävlas så är det skitkul! Jag ska strax spela in Malin's faktaruta och sedan en liten av'a för vårat progran "I Backspegeln, Radio då och nu" som spelas in idag, och även är examination 5 i MKV-kursen. Puss på't!

xoxo

13 10 09 update

Inte denna helg, men nästa så kommer jag troligtvis att åka hemåt igen. Antingen på torsdag kväll efter skolans slut, eller på fredag morgon så jag får åtminstone halva dagen hemma. Det blir nog öven glass-date med mina älskade flickor <3

Så jag får hårdplugga inför tentan innan och efter resan helt enkelt, om två veckor är det dags nämligen...

xoxo

13 10 09

Skrev jag inte alls igår? Well, dagen gick fint :) Examinationen var väl inte mer än att vi berättade för alla kursare hur man hade tolkat och utfört de okila uppgifterna. Typ.
Sen slutade vi till lunch, och halv tre gick jag på en föreläsning med Gräv-Josse från P3, Brunchrapporten och Kvällspasset. Efter det följde ett mingel mellan oss studenter och en del redaktörer och så vidare som också fått varit på denna föreläsning. Det var faktiskt ganska givande, pratade bland annat med en kvinna från TT-spectra som berättade hur det gick till i kvoteringen vad gällde praktiken.
Sen (eftersom jag verkligen tog fram min lata sida igår) tog jag bilen ner på Kvantum och köpte fikabröd och lite middagsgrejer. Dock glömde jag paprikan, men det gick bra utan den faktiskt : )
Efter middagsstöket som kom igång vid 7 tiden, så kom Maria, Stina och Maria och "hoppa-av-prat-fikade". Det var skönt, jag ska absolut ringa Maria eller Stina nästa gång jag börjar hysteri-grina. För då kommer de. På stört.

Idag är det redovisning för Examination 4, Retorik. Hoppas det går bra det med.

xoxo

11 10 09

Idag har dagen spenderas i bilen. Mammas saab då, för min lilla golf vill inte gå, och ska besöka farbror Medén imorgon för å kanske få komma tillbaka till livet igen. Resan gick iaf bra. Tog ca 8 timmar, stannade två gånger, och stoppen är inte medräknade. Man kanske ska tillägga att jag mellan Örnsköldsvik och Umeå körde som en jäkla biltjuv på E4'an. Hade farthållaren igång, och satte den på mellan 120 och 140 nästan hela den sträckan.
Jag åkte från Stavre bra precis klockan 13:00 och kom fram 20:40 ungefär. Hann alltså med att åka på Ica Ankaret och köpa frukost och frukt. Nu är jag hemma i lägenheten och dricker kaffe och käkar lite choklad. Ska sova snart tänkte jag, har min första examination imorgon!

xoxo

10 10 09

Igår var kanske en av de bättre dagarna i mitt liv. Jag var snygg hela dagen (från 05:20 till 01:30 kanske), jag klarade både uppskrivningen och uppkörningen, jag fick åka hem till Stavre, fika tårta med familjen (mamma, pappa, bror, mormor och morfar), sen fick jag köra bil (SJÄLV) hela kvällen. Mums på det! Idag har jag hunnit med så mycket som fika och en tripp till Gällö och Ica. Vi ska käka finmiddag med älgkött och potatisgratäng. Och eftersom halva violtårtan är kvar sen igår blir det den till efterrätt. Så spelar Mustasch på GIII ikväll, och hinner jag dit i tid för insläpp så åker jag nog mest troligt på det!

Och apråpå bilen min som inte vill alls nu, så ska pappa pilla med den när han kommer hem från jakten i eftermiddag. Funkar den finfint efter det så åker jag hem med den imorgon, men är den tveksam så känns det ju inte så säkert att ta den 60 mil uppöver alldeles själv. Så funkar den inte som den ska när jag ska åka imorgon så tar jag mammas saab.

xoxo

09 10 09 update

JAG HAR KÖRKORT!

..... men var det egentligen några tvivel...?

Gick jättebra under dagen, det enda som är knas nu är bilen min. Den tvätdör när den vill, sen bestämmer den själv om den vill starta vid första försöket eller 50'e.

Aja, jag hoppas saker och tink kan lösa sig, för tillbaka till Piteå måste jag ju på söndag.

(Just det, jag blev till och med snygg på kortet. Körkortet alltså.)

xoxo


09 10 09

Idag är det fredag, och absolut inte vilken fredag som helst! Idag har jag både uppskrivning och uppkörning. Alltsammans under förmiddagen.

Wish me luck!

08 10 09

Ja, jag är hemma i Jämtland och för tillfället i Östersund på storgatan. Det är kanske hur jäkla skönt som helst. Dessutom har jag under gårdagen och dagen gått igenom både Risk ettan och Risk tvåan. Halkbanan var både störtläskig och jättekul! Imorgon klockan 08:00 ska jag infinna mig på Vägverket och ta kort, 08:30 börjar provet och efter det promenerar jag till Lulen där jag har en körlektion klockan 10:00. Direkt efter körlektionen ska jag köra upp. Hoppas hoppas att jag lyckas tänka på allt och inte göra några dumma slarvfel eller så.xoxo

06 10 09 update

JAG HAR EN BIL!

06 10 09

Idag är det tisdag, men inte vilken tisdag som helst! Detta är tisdagen då jag åker hem till Jämtland! På skolan har vi schemalagd retorikverkstad, och retorikuppgiften är nästan klar. Det enda kvar på både bildanalysen och retorikuppgiften är att det ska skrivas ihop och göras kompendier.
Snart är det dags för lunck också, och jag har hungrat senad frukost typ...
Ska äta en matlåda på kåren iaf, men pasta och kycklinggrytan jag gjorde i söndags som var så mums. Sen ska jag nog ta cykeln på Ica och kanske ett snabbt besök på stan och inhandla en present till papps. Ska handla nektariner på Ica till i eftermiddag i taxin : )


Jag har saknat och saknat, i 9 dagar...............

xoxo

05 10 09

Sitter på radioredaktionen och ska göra klart bildanalysen så vi bara behöver bry oss om retorikuppgiften imorgon. Då kanske jag slipper stressa hem för att hinna med taxin osv imorgon. Kanske hinner jag även med att käka middag också. Annars blir det nektariner och svälta all the way to Östersund tills jag har landat. Vilket blir närmare 20 snåret. INTE KUL när man inte ätit riktig mat sedan lunch mellan 12 och 13...


Mama, I'm coming home!

xoxo

04 10 09 update

Pär kom på dagens bästa idé. Pokerturnering a'la Ankars. Kvart över 8 börjas det och vi är 10 pers som spelar om den totala potten på 10 pers x 20 kr insats = 200 kronor. Med andra ord: En Hel Förmögenhet (översatt till studentspråk).

Jag ska vinna! ; )

xoxo

04 10 09

Hopp, den här helgen har bestått av sömn, körkortsteori, lite mat och ett bad. Ingen fest, inget umgänge, ingenting egentligen. Rätt skönt, att få ta igen sig lite och verkligen få försöka få bort vad som är kvar av den nedrans förkyldningen. Därför har jag varit dålig på att uppdatera bloggen. Kanske hade ni inte riktigt brytt er heller om jag hade skrivit en rad igår ändå. Det hade inte stått mycket vettigt liksom.
På tisdag klockan 16:35 så ska jag åka flygtaxi till kallax, 18:00 flyg mellan kallax (luleå flygplats alltså) och Östersund, klockan 19:00 ska mammsen hämta mig på frösön.
Alltså: Mama I'm coming homexoxo

02 10 09

Idag är det den andra oktober, och jag har ägnet hela dagen åt en fantastisk föreläsning med Björn Häger. Jag har lärt mig massor om intervjuteknik, hur man ställer en fråga rätt formulerad, vilken som är världens bästa fråga osv. Jag tror aldrig att jag har gått från en föreläsning så inspirerad, jag blev liksom lite lycklig!

Och Karolina, jag är supernöjd med den nya designen, tack så mycket! Behöver ditt kontonummer så jag kan betala för den bara :)

xoxo


RSS 2.0