26 04 10

Igår började dagen med sovmorgon och sen en förmiddag i solen på altanen, superhärligt! Sen (när klockan var närmare 14) tog jag med mig min lilla Pixie och for till Bensjö. Knackade på och sa: Jag vill bara berätta vad jag har gjort! Öppnade dörren öch visade Pixie Pie. Morfar (som för tillfället var ensam hemma, mormor var i Bräcke en kortis) kom fram till dörren och sken upp som en sol. "Vad kan en sån här liten en heta då?" sa han. Och när mormor kom hem och Pixie mötte henne i hallen blev också hon jätteglad. Berättade att Linus fått tillbaka jobbet så sa hon "Det var dagens bästa nyheter, Linus har fått tillbaka jobbet och Moa har skaffat hund". Stannade till klockan var 20, då hade jag fått äta mormorslagad middag och glass. Idag började vi med morgonkiss vid halv 8 tror jag det var, sen somnade vi om till HALV TOLV! Helt galet, sen har vi varit ute på altanen, gått en promenix runt kvarteret, hämtat posten, ätit och sovit på mattes mage på kökssoffan. Jättemys!
Imorgon ska vi till stan, jag har mitt sista möte med min jobbcoach. Pixie får sova i bilen den timman.

Annars? Jo, jag vet inte hur jag ska få henne att sluta bita. Hon biter på golvet (jo, det är sant), dörrlister och mig. Mina händer, armar, ben, fötter och till och med i ansiktet när jag säger ifrån. Jag tar henne i nackskinnet och ryter "Nej!", jag biter tillbaka i örat och säger "Nej!", jag puttar bort henne och säger "Nej!". I'm running out of options, hon förstår uppenbarligen inte vad "Nej!" betyder, och hon förstår inte att det är fel att bitas. Och det är ju nu det är viktigt att hon lär sig det, för uppfattar hon det som en del i buset så kommer hon ju bitas i hela livet.
Jag är orolig, rädd och har slut på idéer. Rådvill_tjej_91.
Det värsta i det här är att jag inte vågar fråga mamma eller pappa. Hon är ju min valp, mitt ansvar. Och jag vill inte inte klara det. Stoltheten kommer i kläm, you know.

xoxo

Kommentarer
Postat av: Karolina

Kolla upp nånstans på internet eller köp nån bok med han som kan tala med hundar som brukar vara på tv :) Han borde ju ha några tips!

2010-04-26 @ 21:45:07
URL: http://hapiface.blogg.se/
Postat av: Emma

Är väl ingen expert men, tänk på hur du tar henne i nackskinnet när du gör det, att du inte är rädd att ta i liksom, så du inte verkar för snäll.. Hon känner ju av sånt vetu (: Är ju ganska svårt ändå att vara arg mot en sån sötsak, men det är viktigt att man klarar det ändå :)

2010-04-26 @ 22:18:31
URL: http://drugsdontwork.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0